Spaghetti bolognese
medium
Deze klassieke Italiaanse favoriet is perfect voor de dagen waarop je een voedzame maaltijd wilt bereiden zonder uren in de keuken door te brengen. Met mals rundergehakt, een smaakvolle mix van groenten en een rijke tomatensaus, zal deze spaghetti bolognese je smaakpapillen verwennen. Bovendien zorgen de macro’s van deze maaltijd voor een goed balans van koolhydraten, eiwitten en vetten, waardoor het ideaal is voor degenen die op zoek zijn naar een voedzame maaltijd met een flinke dosis calorieën.
spaghetti
No Reviews
Ingredients
Adjust Servings
250 gr spaghetti | |
400 gr rundergehakt | |
1 ui, fijngehakt | |
2 teentjes knoflook, fijngehakt | |
1 wortel, fijngehakt | |
1 stengel bleekselderij, fijngehakt | |
400 gr gezeefde tomaten | |
2 el tomatenpuree | |
1 tl gedroogde oregano | |
1 tl basilicum | |
Zout en peper naar smaak | |
2 el olijfolie | |
Optionele toppings: geraspte Parmezaanse kaas, verse basilicumblaadjes |
Nutritional Information
699
kcal
73 gram
koolhydraten
24 gram
vetten
46 gram
eiwitten
Directions
1.
Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
Mark as complete
2.
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
Mark as complete
3.
Voeg de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe en bak ze tot ze zacht zijn.
Mark as complete
4.
Voeg het rundergehakt toe en bak het tot het bruin en gaar is, waarbij je het regelmatig met een spatel of lepel uit elkaar breekt.
Mark as complete
5.
Voeg de gezeefde tomaten, tomatenpuree, gedroogde oregano, gedroogde basilicum, zout en peper toe. Roer goed door.
Mark as complete
6.
Laat de saus ongeveer 10-15 minuten sudderen op laag vuur, zodat de smaken goed kunnen mengen.
Mark as complete
7.
Serveer de gekookte spaghetti met de bolognesesaus eroverheen. Garneer met geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicumblaadjes, indien gewenst.
Mark as complete
Geef een reactie