Chickpea

3 min reading time

Mijn vriendin en ik liepen struinend door het mooie Antwerpen, op zoek naar een tent waar wij konden lunchen. Totdat een schattige hotspot ons opviel. En wat daar op de winkelruit stond, veroverde letterlijk mijn hart. ‘Chicken? Vast niet halal’, zei mijn vriendin. ‘Nee! Chickpea … Kikkererwten. Hier moeten wij heen’, want als ik ergens nooit genoeg van kan krijgen, dan is het wel hummus.

Hun terras zat bomvol. Logisch, want het zonnetje scheen daar volop. We moesten twee rondjes lopen, en hadden het met stervende honger ook bijna opgegeven, maar konden eindelijk plaatsnemen.

 

De menukaart heeft zo belachelijk veel keus, dat pas na de derde keer vragen door het personeel of wij het inmiddels wisten pas konden knikken. Dat werd tijd, haha! Vegan, vegetarisch, glutenvrij, vis of vlees, het maakt niet uit: ze hebben het allemaal!

Uiteindelijk zijn wij beiden voor een open pita gegaan op een plank. Mijn vriendin voor een pita met tonijn en ik voor een pita met avocado.

Tijdens het wachten viel mij de volgende tekst op de menukaart op: ‘De kikkererwt is familie van de peulvrucht of erwten. Het is een bron van proteïne’. Mijn trouwe volgers weten dat ik vaak adviseer om massaal peulvruchten te gaan eten. Lekker en ideaal voor als je wilt aankomen. Chickpea is dus een goede lunchspot om heen te gaan als je in Antwerpen bent. Veel keuze, gezond, maar levert ook een bijdrage bij het aantikken van je macro’s: winning!

En nu hoogst tijd om te proeven, want het dat telt uiteraard ook mee.

Onze pita’s werden geserveerd en het zag er heerlijk uit! Ik krijg drie kleine bakjes met olijven, augurk en een salade erbij. Mijn vriendin kreeg een bakje met hummus, augurk en een salade.

Wij hebben een van onze pita geruild (smart way to tast both!) Het was heel lekker! Normaal lust ik geen radijs, maar gek genoeg at ik het dit keer zonder zeuren of klagen op. Hetzelfde met kappertjes. Het verbaasde mij dat ik het dit keer zelfs met plezier at.

De tonijn had een lichte smaak, wat het smeuïg maakte. Volgens onze brainstormsessie zat hier wellicht wat yoghurt dressing op en de avocado pita had een vleugje tahina smaak. Dit bleek achteraf ook te kloppen, want dit stond op de menukaart. Daar hadden wij overheen gelezen.

Hoe ik mijn bezoek aan Chickpea heb ervaren?

Positief! Het eten was lekker en smaakte anders dat een broodje guacamole of tonijn wat ik normaal maak. Een goed recept dus!

In het bakje hummus zat meer dan genoeg, dus kun je gemakkelijk met z’n tweeën eten. Er bleef zelfs wat over na het eten. De pitabroodjes vond ik zelf niet heel vullend. Mijn vriendin daarentegen wel, die zei dat ze wel genoeg had voor een paar uur. Peulvruchten zijn heel verzadigd. Ik ben het zelf gewend om hier veel van te eten. Als je het niet gewend bent kan dit dus wel vullend zijn. De porties waren dus prima en daarnaast is keuze reuze, dus als je wat meer honger hebt is het slim om voor wat groters te gaan!

Elk pitabroodje was 14,50. In totaal hebben we 29,- euro betaald. Vind ik persoonlijk iets aan de dure kant, maar dat is vast vanwege de bio producten die zij gebruiken, dus zeker waard!

Samengevat is chickpea een hotspot in Antwerpen waar je niet alleen lekker eet, maar ook gezond en ook ‘fat’ van wordt, yey!

En wat wij hierna weer gingen doen?  Een keer raden …

Liefs,

Karima

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *